ua en ru

Україна нарощує військову силу в районі Азовського моря у відповідь на агресію РФ, - Турчинов

Україна нарощує військову силу в районі Азовського моря у відповідь на агресію РФ, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

ЗСУ планують провести військові навчання у Азовському морі

Україна нарощує військову силу в районі Азовського моря у відповідь на агресію Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву секретаря Ради національної безпеки та оборони Олександра Турчинова.

Турчинов провів зустріч з керівником Бюро національної безпеки Польщі Павелом Солохом. У ході зустрічі секретар РНБО зазначив, що Україна гідно відповість на будь-які провокації РФ в Азовському морі.

За словами Турчинова, наразі Збройні сили України (ЗСУ) планують провести військові навчання у Азовському морі.

"У відповідь на агресивну політику Росії відбувається нарощування нашої військової компоненти - створено корабельно-катерну групу Військово-морських сил, значно посилено берегову оборону і авіаційну компоненту. Ми готові відповідати на будь-які провокації російської сторони", - заявив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Україна побудує радіолокаційний захист вздовж узбережжя Азовського та Чорного морів.

Додамо, за словами генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Йенса Столтенберга, у НАТО стурбовані дестабілізуючою діяльністю РФ в Азовському морі і повністю підтримують позицію України в цій ситуації.