ua en ru

Дії РФ в Азовському морі спрямовані на підрив стабільності в Україні, - Столтенберг

Дії РФ в Азовському морі спрямовані на підрив стабільності в Україні, - Столтенберг Фото: Йенс Столтенберг (president.gov.ua)

Генсек НАТО вважає, що будівництво моста через Керченську протоку перешкоджає морському судноплавству

У НАТО стурбовані дестабілізуючою діяльністю РФ в Азовському морі і повністю підтримують позицію України в цій ситуації. Про це перед засіданням міністрів оборони НАТО в Брюсселі заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "Радіо Свободу".

Столтенберг заявляє, що російська військова присутність в Азовському морі і в окупованому Криму, будівництво моста через Керченську протоку перешкоджають морському судноплавству і є "перешкодою нормальної навігації".

"Триває кампанія, націлена на підрив стабільності в Україні. Оскільки ми підтримуємо українську стабільність, суверенітет і територіальну цілісність, ми стоїмо з Україною пліч-о-пліч", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що Столтенберг не дав відповіді на питання, чи ведуть Київ і Альянс переговори навколо ситуації в Азовському морі

Нагадаємо, глава Генштабу ЗСУ Віктор Муженко повідомляв, що створення нової військової бази на Азовському морі та посилення військової присутності в цьому районі дасть можливість протистояти зростаючій загрозі з боку Росії.

Раніше РБК-Україна писало, що 29 вересня глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що відомство збільшує свою присутність в акваторії Азовського моря.

Зазначимо, США засуджують атаки РФ на цивільні судна в Азовському морі.