ua en ru

Україна встановить радіолокаційний захист вздовж узбережжя Азовського моря

Україна встановить радіолокаційний захист вздовж узбережжя Азовського моря Фото: Ірина Луценко (rada.gov.ua)

За словами Луценко, Україна не афішує роботу в цьому напрямку

Україна побудує радіолокаційний захист вздовж узбережжя Азовського та Чорного морів. Про це журналістам повідомила представник президента в парламенті, народний депутат Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, вона нагадала про проект "Стіна".

"Я вам скажу, що проект "Стіна", про який багато говорили у негативному світлі, передбачає фінансування через трастові фонди захисту радіолокаційного по всьому узбережжю Чорного та Азовського морів", - повідомила Луценко.

Вона також зазначила, що Україна не афішує роботу в цьому напрямку.

"Працюємо по цьому захисту вже декілька років. Це не афішується, але така робота ведеться. Радіолокаційні станції, ми бачимо, що відбувається на морі. Ця побудова активно продовжується. Я також думаю, що буде вводитись додаткова військова техніка", - додала вона.

Нагадаэмо, у НАТО стурбовані дестабілізуючою діяльністю РФ в Азовському морі і повністю підтримують позицію України в цій ситуації.

В свою чергу, глава Генштабу ЗСУ Віктор Муженко повідомляв, що створення нової військової бази на Азовському морі та посилення військової присутності в цьому районі дасть можливість протистояти зростаючій загрозі з боку Росії.

Раніше РБК-Україна писало, що 29 вересня глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що відомство збільшує свою присутність в акваторії Азовського моря.