ua en ru

Удари по офісах, загиблі та пожежа: все що відомо про атаку на Вінницю

Удари по офісах, загиблі та пожежа: все що відомо про атаку на Вінницю Фото: відомо про загиблих та поранених через ракетний удар по Вінниці (suspilne.media)

Російські окупанти сьогодні завдали ракетного удару по центру Вінниці. Всього у місті зафіксували три прильоти, ворог влучив у офісну будівлю, також постраждали і житлові будинки, відомо про жертв та поранених.

Все що відомо про ракетний удар по Вінниці - зібрано в матеріалі РБК-Україна.

Оновлено 20:40. ЗСУ показали уламки ракет, збитих біля Вінниці.

"Знищено дві з п'яти ракет морського базування типу "Калібр". На жаль, тільки дві", - сказано в повідомленні Повітряних сил.

Оновлено 19:40. Число жертв зросло до 23. Рятувальники продовжують шукати 42 людей, зв’язок з якими відсутній.

Станом на 19:30. Правоохоронці затримали кілька десятків людей після ракетного удару по Вінниці. Їх перевіряють на можливу причетність до скоєння злочину.

Станом на 17:00 у Вінниці виявили тіла 22 загиблих. Лише 6-х з них наразі вдалося ідентифікувати.

Для встановлення осіб загиблих можуть знадобитися ДНК-експертизи, тож слідчі просять прямих родичів (рідні батьки та діти) зниклих безвісти вийти на зв'язок та здати біологічні зразки. Номери гарячої лінії: 050-222-03-26 або 59-42-00.

Оновлено 16:50. Число загиблих внаслідок ракетної атаки досягло 21. Рятувальники намагаються знайти ще 46 осіб, які в момент удару могли перебувати в цьому районі.

Загалом за медичною допомогою звернулось 115 осіб.

Цілилися по Житомиру?

Оновлено 15:41. Одна з ракет, яка вдарила по Вінниці, спочатку летіла на Житомир.

"Бачите, у Вінницю прилетіло. Є загиблі, серед яких – діти. А те, що ми дивилися, ракета спочатку йшла на Житомир, потім повернула і пішла на Вінницю. Ну, вони зараз так із "Калібрами" роблять", - розповів мер Житомира Сергій Сухомлин на сесії міськради.

Повідомляється про 15 безвісти зниклих

Оновлено 14:55. "На спеціалізовану лінію поліції надійшло 15 повідомлень про безвісти зниклих громадян, які перебували в районі потрапляння ворожих ракет. Зараз вони на зв'язок не виходять...", - пише голова Нацполіції Ігор Клименко.

ДСНС повідомляє про 52 поранених

Оновлено 14:46. За новими даними, відомо про 52 поранених. При цьому кількість жертв та ж сама - 20 (з них троє дітей).

Роботи тривають.

Рух громадського транспорту змінено

Оновлено 14:18. Вінницька міськрада повідомляє:

  • Тимчасово перестають курсувати трамваї за маршрутами №1 (Муніципальний ринок - Електромережа), №4 (Барське шосе - Муніципальний ринок), №6 (Муніципальний ринок - Вишенька).
  • Рух іншого громадського транспорту буде здійснюватися в об’їзд Проспекту Коцюбинського через Київський міст, Староміський міст, вулицю Брацлавську та вулицю Нансена.

Прокуратура порушила справу

Оновлено 14:14. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Жертв вже 20

Оновлено 14:00. Кількість загиблих зросла до 20, серед них троє дітей.

"Наразі відомо про 20 загиблих через ракетний удар по місту, серед них троє дітей. 90 людей звернулися про допомогу до медичних закладів", - пише заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

В одному з районів немає світла

Оновлено 13:56. Як інформує Вінницька міськрада, в мікрорайоні Замостянський, який постраждав внаслідок ракетних ударів, призупинено подачу електроенергії.

"Послугу відновлять одразу після завершення аварійно-рятувальних робіт", - йдеться в повідомленні.

Зруйнований медцентр

Оновлено 13:53. За інформацією Нацполіції приміщення одного із медичних центрів було знищено під час ворожого удару.

Поліція у Вінниці розгорнула мобільний пункт для звернень громадян (вул. Замостянська, 37) та відкрила гарячі лінії для пошуку зниклих осіб.

Ракетний удар завдано з Чорного моря

Оновлено 13:46. У Повітряних силах повідомили, що ворожі цілі запущені з підводного човна.

"Близько 11 годин, російські окупанти завдали ракетного удару по Вінниці з акваторії Чорного моря. Дві ракети ворога було збито зенітним комплексом. Є загиблі та поранені", - розповів полковник, речник Командування Повітряних Сил ЗСУ, Юрій Ігнат.

Постраждалих вже 90, загиблих 17

Оновлено 13: 44. За інформацією Нацполіції, станом на 13:00 загинуло 12 осіб.

"Близько 90 потерпілих звернулися за допомогою до медичних закладів, приблизно півсотні з них у важкому стані. Встановлено, що знищено також приміщення одного із медичних центрів", - пише глава Нацполіції Ігор Клименко.

Він додав, що поліція у Вінниці розгорнула мобільний пункт для звернень громадян (вул. Замостянська, 37) та відкрила гарячі лінії для пошуку зниклих осіб.

При цьому Офіс генпрокурора звітує про 17 загиблих (з них 2 дітей).

Працює гаряча лінія для пошуку людей

Оновлено 12:26. За даними вінницької міськради, звертатися можна за телефонами: 67-01-20, 103

Тривають рятувальні роботи на місці потрапляння ракети у Вінниці.

Постраждалих вже 30, загиблих 12

Оновлено 12:27. "Вінниця: внаслідок влучання російських ракет у Вінниці 8 осіб загинуло, а 30 - поранено", - повідомили в Нацполіції.

"12 загиблих (одне немовля) і 25 поранених. Працює 90 рятувальників", - оновили дані в ДСНС.

Кількість загиблих зросла до 8

"Щойно "Приліт" у Вінниці. О 10:50 сталося влучання на паркувальний майданчик поблизу дев’ятиповерхового Будинку побуту "Ювілейний". Попередньо - 8 осіб загинуло та 8 травмовано. Згоріло 25 автомобілів. Працюють 90 рятувальників", - повідомили в ДСНС.

Зеленський опублікував відео наслідків

Оновлено 12:00. "Вінниця. Ракетні удари по центру міста. Є поранені та загиблі, серед них - маленька дитина. Щодня Росія нищить мирне населення, вбиває українських дітей, спрямовує ракети по цивільних об’єктах. Де немає нічого військового. Що це, як не відкритий терористичний акт? Нелюди. Країна-вбивця. Країна-терорист", - написав Зеленський під відео.

Удари по офісах та житловим будинкам

"Прильоти у Вінниці. Попередньо, 3 російські ракети поцілили в будівлю з офісними приміщеннями. Від ударів постраждали також Будинок офіцерів та розташовані неподалік житлові будинки", - розповів голова Нацполіції Ігор Клименко.

Чотири ракети збили

Удари по місту також підтвердив і голова Вінницької ОВА Сергій Борзов та розповів про 4 збиті ракети.

"Маємо приліт у Вінниці. Є загиблі і поранені. Кількість уточнюється. 4 ракети над областю збили сили ППО. Залишайтесь в укриттях до відбою повітряної тривоги!!!!" - написав він.

За словами Клименка, наразі відомо про 6-х поранених та 2-х загиблих, серед яких маленька дитина.

На місці удару спалахнула пожежа

Відомо, що на місці прильотів виникла пожежа, вогонь перекинувся і на автостоянку. Зараз там горять близько 50 автомобілів. Над ліквідацією вогню працюють рятувальники.

"Терміново направив у Вінницю спеціалізовану слідчо-оперативну групу Головного слідчого управління Нацполіції та криміналістичну лабораторію", - додав він.

Ракета впала біля роддому - МВС

"Одна з ракет у Вінниці впала поряд із новим пологовим будинком", - пише радник глави МВС Антон Геращенко.

Рух транспорту обмежено

За інформацією Вінницької міської ради, рух громадського транспорту за центральним мостом змінено.

Також рух трамвая призупинений. Тролейбуси прямують тільки по Брацлавській.

Нагадаємо, сьогодні у під час повітряної тривоги пролунала серія потужних вибухів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.