ua en ru

У ЦВК розповіли, що ще може вплинути на результати виборів

У ЦВК розповіли, що ще може вплинути на результати виборів Фото: Тетяна Сліпачук (Віталій Носач/РБК-Україна)

ЦВК отримала 74 судові позови

У Центральній виборчій комісії розповіли, що ще може вплинути на результати виборів до Верховної ради. Про це заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Сліпачук, під час встановлення результатів ЦВК отримала 74 судові позови щодо оскарження результатів виборів.

"Судові позови, розгляд яких може вплинути на встановлення підсумків голосування. Після дня голосування 21 липня загалом було подано 74 позови у 23 одномандатних виборчих округах, які стосувались питання протоколів про підведення підсумків голосування. У задоволенні 42-х було відмовлено. 5 було залишено без розгляду, 14 були задоволені, 13 на зараз перебувають у провадженні", - заявила глава Центрвиборчкому.

Нагадаємо, Апеляційний суд скасував рішення Житомирського суду про перерахунок голосів у 64-му окрузі на виборах до Ради, де балотувався Сергій Пашинський. Зокрема, 28 липня Житомирський окружний адміністративний суд зобов'язав Окружну виборчу комісію округу №64 (Коростень) перерахувати голоси на виборах до Верховної ради на всіх виборчих дільницях округу.

Як писало РБК-Україна раніше, в середу ЦВК визнала обраними ще півсотні парламентарів. Таким чином, станом на 31 липня Центральна виборча комісія визнала обраними 134 народних депутатів України.