ua en ru

ЦВК опублікувала дані підрахунку 60% голосів

ЦВК опублікувала дані підрахунку 60% голосів Фото: вибори в Україні (РБК-Україна)

Проміжні результати виборів 2019 виводять у другий тур Зеленського і Порошенка

Підрахунок результатів виборів 2019 станом на 10:03 показує вихід до другого туру Володимира Зеленського та чинного президента Петра Порошенка. Відповідні дані оприлюднено на табло в Центральній виборчій комісії (ЦВК) через інформаційно-аналітичну систему "Вибори", передає кореспондент РБК-Україна.

За даними підрахунку 60,28% протоколів, Зеленський набирає 30,36% голосів. Далі йдуть Петро Порошенко (16,40%) і Юлія Тимошенко (13,08%). Юрій Бойко набирає 11,58% голосів, Анатолій Гриценко - 7,07%.

Як зазначила глава ЦВК Тетяна Сліпачук, отримано понад 60% оброблених протоколів.

"На жаль, на карті є "сірі зони" і ми дуже сподіваємося, що нам скоро вдасться подивитися цю карту вже повністю. Закордонний виборчий округ також відпрацював абсолютно достойно", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше громадянська мережа ОПОРА назвала найбільш масові порушення на виборах 2019. За словами координатора Ольги Айвазовської, найбільш масовими були розголошення таємниці голосування та фотографування виборчого бюлетеня.

До цього РБК-Україна повідомляло, що, за даними Міністерства внутрішніх справ України, день голосування на виборах президента пройшов спокійно. Робота правоохоронців не припинялася навіть після закриття дільниць. Всього було зареєстровано 1927 заяв та повідомлень про порушення.