ua en ru

ЦВК опрацювала 85% протоколів

ЦВК опрацювала 85% протоколів Ілюстративне фото (Віталій Носач/РБК-Україна)

Дані оприлюднені станом на 7:16

Результати другого туру виборів 2019 Україні: Центральна виборча комісія опрацювала 85% протоколів. Відповідні дані оприлюднені на сайті Центрвиборчкому.

За результатами підрахунків 85,56% протоколів, із значним відривом лідирує кандидат у президенти Володимир Зеленський, 73,20% українців віддали за нього голоси. Чинний президент Петро Порошенко займає друге місце, за нього проголосували 24,46% українських громадян.

Як писало РБК-Україна раніше, голосування у другому турі виборів президента України за кордоном закінчилося на виборчій дільниці в Сан-Франциско (Сполучені Штати Америки). Голосування завершилося о 6 ранку у понеділок, 22 квітня.

Нагадаємо, у другому турі виборів 2019 Україні понад 11 млн виборців не прийшли голосувати, тоді як в першому голосувати не прийшли понад 10 млн виборців.

Варто відзначити, Центральна виборча комісія (ЦВК) може оголосити результати виборів шостого президента України до кінця квітня, про що поінформував заступник голови ЦВК Євген Радченко.

Радченко пояснив, що оголошення офіційних результатів виборів може затягнутися через вихідні з нагоди весняних свят, зокрема - Великодня (28 квітня, - ред.).