ua en ru

Ціна нафти Brent опустилася нижче 81 долара за барель

Ціна нафти Brent опустилася нижче 81 долара за барель Фото: видобуток нафти (lukoil.ru)

Нафта Brent торгується на позначці в 80,64 доларів за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні, 12 жовтня 2018 року, опустилася нижче позначки в 81 долар за барель. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані біржових торгів на сайті РБК.

Станом на 14:08 за київським часом ціна нафти Brent перебувала на рівні 80,64 долара за барель. Це на 0,28% нижче рівня закриття попередніх торгів.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує, що вартість нафти марки Brent перевищуватиме 80 доларів за барель у середньостроковій перспективі у зв'язку зі зниженням постачання з Венесуели та Ірану.

Додамо, також повідомлялося, що Російська Федерація і Саудівська Аравія уклали таємну двосторонню угоду у вересні, метою якої є зростання нафтовидобутку і зниження цін на нафту. Тільки після того, як угода про збільшення видобутку нафти була досягнута Москвою і Ер-Ріяд, про цей план були проінформовані інші учасники ОПЕК. При цьому, раніше Саудівська Аравія заявляла про готовність збільшити видобуток на 200-300 тис. барелів з вересня.