ua en ru

Трамп заявив, що не знає Тейлора

Трамп заявив, що не знає Тейлора Фото: Дональд Трамп (flickr.com/Jim Mattis)

Також Трамп розкритикував тих, хто свідчить проти нього в Конгресі

Президент США Дональд Трамп повідомив, що не знає тимчасово повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора. Про це він написав у Twitter.

Трамп зробив таку заяву, коментуючи свідчення чиновниками в Конгресі в рамках розслідування імпічменту президента США. Глава Білого дому заявив, що свідчать проти нього тільки опоненти, які говорять неправду і беруть участь у незаконному розслідуванні процедури імпічменту.

"Непримиренний опонент Трампа республіканець Джон Беллінгер представляє також непримиренного опонента Трампа Білла Тейлора (якого я не знаю) в свідченнях перед Конгресом. Демократи дають республіканцям нульове представництво, відсутність належного процесу і нуль прозорості. Хтось думає, що це справедливо? Попри те, що не було жодної "послуги за послугу", - написав Трамп.

У ще одному твіті глава Білого дому заявив, що було б чудово, якщо б адміністрація не давала посади його противникам.

"Було б чудово, якби люди в адміністрації Трампа, які (сподіваюся!) бажають найкращого, припинили б брати на роботу принципових противників Трампа, ще гірше нероб-демократів. Нічого доброго з ними не буває", - додав Трамп.

Трамп заявив, що не знає Тейлора

Нагадаємо, глава дипломатичної місії США в Україні Вільям Тейлор дав свідчення у Конгресі США. Він розповів конгресменам, що адміністрація Трампа поставила умовою підтримки України публічне оголошення президента Володимира Зеленського про розслідування щодо компанії Burisma, в якій працював син колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Також видання CNN опублікувало головні тези показань Тейлора.

  • "Існував нерегулярний, неформальний канал формування політики США щодо України, який включав тодішнього спеціального посланника Курта Волкера, посла Сондленда, міністра енергетики Ріка Перрі".
  • "Посол Сондленд сказав мені, що президент Трамп сказав йому, що він хоче, щоб Зеленський публічно заявив, що Україна буде розслідувати Burisma і нібито втручання України у вибори в США 2016 року".
  • "Президент Трамп наполягав на тому, щоб президент Зеленський заявив, що починає розслідування втручань Байдена і вибори 2016 року, і що Зеленський повинен захотіти зробити це сам".

Раніше РБК-Україна писало, що конгресмени-республіканці у середу, 23 жовтня, зірвали виступ чиновниці Пентагону Лори Купер, яка повинна була дати свідчення трьом комітетам Палати представників у справі про імпічмент.