ua en ru

Трамп заявив, що соцмережі та ЗМІ знаходяться в змові проти нього

Трамп заявив, що соцмережі та ЗМІ знаходяться в змові проти нього Фото: Дональд Трамп (president.gov.ua)

Соціальні мережі завжди виступали проти президента США

Президент США Дональд Трамп звинуватив Facebook і ЗМІ у змові проти нього. Про це Трамп написав у своєму Twitter.

За його словами, соціальні мережі "завжди виступали проти Трампа" і поширювали неправдиві новини.

Крім цього, Трамп в черговий раз згадав газети The New York Times і The Washington Post і зазначив, що вони перебувають "у таємній змові".

Як повідомлялося раніше, керівник і засновник Facebook Марк Цукерберг виступив із заявою про можливе втручання Росії у президентські вибори в США в минулому році.

Після цього компанія Facebook заявила, що передасть Конгресу США політичні рекламні оголошення, з допомогою яких влада РФ ймовірно, намагалася втрутитися в хід виборів президента США в 2016 році.

"Після глибокого аналізу юридичних норм та політики компанії ми вирішили, що якщо ми поділимося рекламою, яку виявили, з Конгресом, то це допоможе владі завершити життєво важливу роботу по оцінці подій на виборах 2016 року", - заявив віце-президент Facebook Елліот Шраге.

Марк Цукерберг заявив, що компанія вживатиме заходів для запобігання використання Facebook для "підриву демократії". За його словами, також співробітники компанії будуть більш ретельно перевіряти політичну рекламу і розширювати взаємодію з виборчими комісіями.

Нагадаємо, США підозрюють РФ в спробі вплинути на паливні ринки з допомогою соцмереж.