ua en ru

США підозрюють РФ в спробі вплинути на паливні ринки за допомогою соцмереж, - Bloomberg

США підозрюють РФ в спробі вплинути на паливні ринки за допомогою соцмереж, - Bloomberg Фото: соціальні мережі (flickr.com/Microsiervos)

У компаній попросили документи і інформацію про рекламу на тему енергетичного ринку США

Влада Росії здійснила спробу вплинути на паливні ринки, використавши при цьому рекламу Facebook, Twitter і Google. Про це повідомляє Bloomberg.

У зв'язку з цим голова комісії з питань науки, космосу та технологій палати представників США Ламар Сміт запросила у компаній дані про російських осіб, які розміщували на правах реклами оголошення проти фрекінгу і видобутку вуглеводнів.

Зокрема, Сміт зажадав документи або листування, що стосується "будь пов'язаної з енергетичним ринком США діяльності будь-якої російської або іншої іноземної структури", яку зафіксували соцмережі і пошуковик. Також він просить дати дані про джерела повідомлень "на підтримку так званих "зелених" ініціатив".

Зазначається, що лист датований 26 вересня. При цьому конгресмен посилається на раннє визнання Facebook того, що перед виборами президента США пов'язані з Росією особи розміщували в соцмережах рекламні повідомлення на соціальну тематику.

Нагадаємо, Обама попереджав главу Facebook про втручання Росії у президентські вибори.