ua en ru

Трамп дозволить Пентагону визначати кількість військових у Сирії та Іраку

Трамп дозволить Пентагону визначати кількість військових у Сирії та Іраку Фото: президент США Дональд Трамп

Рішення прийняте згідно з прагненням президента дати більше впливу своїм військовим лідерам

Білий дім розширить повноваження Пентагону у питанні визначення кількості військових США в Іраку і Сирії, у відповідності з прагненням президента США Дональда Трампа дати більше впливу своїм військовим лідерам, передає Associated Press.

Це рішення дасть право міністру оборони Джиму Меттісу направити більше військових сил в Сирію, щоб допомогти місцевим військам у спробі відбити Ракку у "Ісламської держави", яка використовує місто як столицю.

Розширення повноважень також дозволить Меттісу коригувати чисельність збройних сил США в Іраку необхідних для витіснення "Ісламської держави" з Мосула.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в держструктурах США і РФ зараз йдуть переговори про організацію зустрічі Дональда Трампа і Володимира Путіна в кінці травня в одній з європейських країн.

Дональд Трамп, як очікується, буде в Європі з 25 по 27 травня для участі в саміті НАТО в Брюсселі та саміті G7 в італійській Таорміні. Після цього президент США може відвідати одну з третіх країн, в якій зустрінеться з Путіним, відзначають джерела.