ua en ru

Трамп і Путін вперше зустрінуться в травні

Трамп і Путін вперше зустрінуться в травні Фото: Дональд Трамп і Володимир Путін можуть провести першу зустріч вже в травні

Переговорний процес адміністрацій глав США і РФ не був порушений посиленням американських санкцій щодо Росії

В держструктурах США і РФ зараз йдуть переговори про організацію зустрічі Дональда Трмпа і Володимира Путіна в кінці травня в одній з європейських країн. Про це повідомляє "Комерсант", посилаючись на джерела в держструктурах двох країн

Дональд Трамп, як очікується, буде в Європі з 25 по 27 травня для участі в саміті НАТО в Брюсселі та саміті G7 в італійській Таорміні. Після цього президент США може відвідати одну з третіх країн, в якій зустрінеться у Путіним, зазначають джерела.

За словами джерел, незважаючи на складнощі у взаємодії США і РФ, контакти представників кремлівської адміністрації і Білого дому за погодженням зустрічі глав двох держав "жодного разу не переривалися".

"Велика робота була проведена по лінії помічника президента РФ Юрія Ушакова і ряду високопоставлених дипломатів", - сказав джерело.

Він також зазначив, що переговорний процес не був порушений ні посиленням американських санкцій щодо Росії, ні нанесенням Пентагоном ракетного удару по авіабазі Шайрат в Сирії.

Ще в березні цього року прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков заявив, що зустріч Дональда Трампа і Володимира Путіна може відбутися на саміті G-20 в німецькому Гамбурзі в липні 2017 року.

"Якщо ми не домовимося про більш ранній саміт, то їх зустріч, імовірно, може відбутися на саміті G-20 в Гамбурзі в липні. Тому що це перше місце, де вони можуть зустрітися один з одним", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, Трамп впевнений у настанні "міцного миру" між США і Росією.