ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися на позитивній території

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зростанням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ підріс на 0,05% - до 1299,09 пункту. Індекс РТС піднявся до відмітки 1322,59 пункту, що на 0,33% вище за рівень закриття попереднього торгового дня.

На думку аналітика ГК "Алор" Наталії Лесиної, технічний відскік вгору, що почався напередодні, продовжиться сьогодні на відкритті торгів. Ф'ючерс на американський індекс S&P500 пішов вище 1300 пунктів і закріпився вище даної позначки. Драйвером зростання стали заяви китайського уряду, що дали надію на стимулювання зростання економіки країни. Далі "биків" підтримали вже технічні фактори, а саме сильна перепроданность. Американському ринку не тільки вдалося закритися в позитивній зоні, але до того ж зафіксувати сильне зростання індексів: Dow Jones і S&P500 додали більше відсотка, зазначила експерт.

Також зростання спостерігалося і на сировинному ринку. Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується поблизу 109 дол./бар. Зростання пари євро/долар повернувся в район 1,28, що підтримує "чорне золото". Ще одним драйвером зростання для цін на нафту стало прийняття чергових санкцій з боку США проти Ірану. "Важливі сигнали надходять з європейського регіону, де Франція наполягає на випуску єдиних європейських облігацій, проти чого виступає Німеччина. Дане питання може бути розглянуто вже завтра", - зазначила Лесіна.

Торги на російському ринку акцій закрилися напередодні зростанням основних фондових індексів: індекс ММВБ виріс на 2,12%, склавши 1298,42 пункту, індекс РТС - на 2,18% - до позначки 1317,57 пункту. Обсяг торгів на об'єднаній фондовому майданчику ММВБ-РТС склав більш ніж 363 млрд руб. Фондові торги в Європі 21 травня 2012 р. завершилися також підвищенням провідних індексів. Незважаючи на негативну тенденцію, простежується на європейських майданчиках в самому початку сесії, викликану побоюваннями інвесторів щодо економічної ситуації в Європі, пізніше ключові індикатори перемістилися на позитивну територію. Як відзначають експерти, дана зміна настрою інвесторів може бути викликане заявою прем'єр-міністра Китаю Вень Цзябао про плани уряду КНР щодо стимулювання зростання економіки. Однак, попереджають експерти, загальний настрій на ринках залишається переважно негативним.

Нагадаємо, торги в США 21 травня завершилися підвищенням провідних індексів більш ніж на 1%.