ua en ru

Тимошенко на виборах 2019: результати голосування за кандидата

Тимошенко на виборах 2019: результати голосування за кандидата Фото: Юлія Тимошенко (УНІАН)

Тимошенко входить у трійку лідерів на виборах 2019

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко є одним з лідерів президентського рейтингу на виборах 2019. Детальніше про результати голосування - в матеріалі РБК-Україна.

Тимошенко заявила про те, що буде балотуватися у президенти України на президентських виборах 2019 ще в червні минулого року. Після цього глава "Батьківщини" презентувала свій Новий курс, згідно з яким планує розвивати країну. Тимошенко також заявляла, що якщо вона виграє на президентських виборах, то відразу проведе референдум з питання прийняття нової Конституції України.

Як відомо, лідер партії "Основа", кандидат у президенти Сергій Тарута заявив про підтримку Тимошенко на виборах. Таку заяву Тарута зробив вже після того, як закінчився термін, у який кандидати могли зняти свою кандидатуру з виборів. 16 березня поточного року було підписано відповідний меморандум між Тимошенко та Тарутою.

Результати виборів

Юлія Тимошенко, коментуючи результати екзит-полів, згідно з якими вона займає третє місце, заявила, що вони не відповідають дійсності. Лідер "Батьківщини" заявила, що її команда проводила свій екзит-пол, за результатами якого вона на другому місці.

Результати підрахунку ЦВК:

1% протоколів - Юлія Тимошенко - 16,40%

2% протоколів - Юлія Тимошенко - 15,68%

5% протоколів - Юлія Тимошенко - 14,61%

10% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,75%

15% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,48%

20% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,35%

25% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,29%

30% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,22%

35% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,14%

40% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,13%

45% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,09%

50% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,08%

55% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,09%

60% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,08%

65% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,10%

70% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,15%

75% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,20%

80% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,24%

85% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,28%

90% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,35%

95% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,39%

98% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,39%

99,89% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,39%

100% протоколів - Юлія Тимошенко - 13,40%

За результатами підрахунку, на даний момент Тимошенко лідирує в Івано-Франківській області (22,51%).

Юлія Тимошенко в ході прес-конференції 2 квітня заявила про фальсифікації виборів з боку Петра Порошенка. Разом з тим, вона зазначила, що не оскаржуватиме результати голосування в суді. Також вона виключила проведення протестів.

Результати екзит-полів

Дані Національного екзит-полу свідчать про те, що до другого туру Юлія Тимошенко не проходить. Станом і на 18:00, і на 20:00 її підтримали 14,2%.

У той же час, в штабі Тимошенко заявляють про те, що результати екзит-полів не відповідають дійсності.

За словами Юлії Тимошенко, результати їх екзит-полу виглядає наступним чином:

  • Володимир Зеленський - 27%
  • Юлія Тимошенко - 20,9%
  • Петро Порошенко -17,5%

Також Тимошенко заявила, що доля другого місця президентської перегонів не буде визначена до тих пір, поки остаточні результати не оголосить ЦВК.

Рейтинг Тимошенко

Тимошенко у вересні-жовтні очолювала президентський рейтинг. Голова "Батьківщини" випереджала шоумена Володимира Зеленського та чинного президента Петра Порошенка. Трійка лідерів зберігала свої позиції і в листопаді, і на початку грудня.

Разом з тим, за даними опитування проведеного у січні 2019 року трьома соціологічними компаніями (КМІС, Socis, Центр Разумкова), Тимошенко опустилася з першої на третю позицію в рейтингу. Тоді рейтинг очолив Зеленський, а Порошенко зайняв друге місце. Однак, за даними опитування групи "Рейтинг" у січні лідером рейтингу був Зеленський, а Тимошенко займала друге місце. У лютому Тимошенко змістилася з другої на третю позицію, а в березні знову повернулася на другу.

За даними опитування групи "Рейтинг", проведеного на початку березня поточного року, лідер "Батьківщини" займає другу позицію в рейтингу кандидатів у президенти, її готові підтримати 18,8% опитаних. На першому місці - шоумен Володимир Зеленський (24,9%), чинний президент Петро Порошенко - на третьому (17,4%).

При цьому, за даними опитування КМІС, проведеного 14-22 березня, Тимошенко посідає третє місце в рейтингу кандидатів у президенти. Лідера "Батьківщини" готові підтримати 12,5% респондентів, тоді як за Порошенка планують голосувати 17,1% опитаних, а за Зеленського - 32,1%.

Згідно з останніми опитуваннями, Тимошенко в рейтингу кандидатів у президенти займає третє місце. Так, за даними опитування Центру Разумкова за 21-26 березня, главу "Батьківщини" підтримують 14,8% респондентів (на першому місці Зеленський з підтримкою в 24,8%, на другому - Порошенко з 22,1%). За результатами опитування групи "Рейтинг" за 22-27 березня, Тимошенко розділяє друге місце з Порошенком - у них по 17% голосів респондентів, лідером залишається Зеленський (26,6%).

У рейтингу на основі опитування КМІС і "Демократичні ініціативи" за 20-26 березня, Тимошенко на третьому місці з підтримкою 12,8% респондентів. Лідером залишається Зеленський (27,6%), на другому місці - Порошенко (18,2%).

Програма Тимошенко

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко у своїй передвиборній програмі пропонує нову стратегію миру та безпеки, яка включає сильну дипломатію, армію, надійне забезпечення воїна, реінтеграцію та розбудову звільнених від окупації територій, стягнення компенсації з Російської Федерації.

Крім того, Тимошенко пропонує прийняти нову Конституцію України. Це питання, за її словами, у разі її перемоги, буде винесено на всеукраїнський референдум. Зокрема, Тимошенко пропонує зменшити кількість депутатів, ліквідувати недоторканність усіх високопосадовців, надати право громадянам змінювати центральну та місцеву владу в будь-який момент шляхом проведення референдуму.

Тимошенко також пропонує нову економічну стратегію, соціальну доктрину та молодіжну політику. Зокрема, економічна стратегія Тимошенко передбачає забезпечення фінансової стабільності, введення нової енергетичної політики, реформування аграрного сектору, опитмізацію податкової системи.