ua en ru

У Тбілісі мисливці так і не змогли знайти слід тигра

У Тбілісі мисливці так і не змогли знайти слід тигра Фото: тбіліський тигр втік

Втім, етнографічний музей в цілях безпеки громадян залишається закритим

У Тбілісі на території етнографічного музею мисливці не змогли напасти на слід тигра, який втік з міського зоопарку після сильної повені, повідомляє портал "Грузія Online".

Після пошуків дикої тварини, що тривали кілька годин, мисливці залишили територію музею.

За словами менеджера музею Давида Каджая, на території не виявилося слідів хижаків, втекли з тбіліського зоопарку. Втім, незважаючи на це, етнографічний музей в цілях безпеки громадян залишається закритим.

На території етнографічного музею м. Тбілісі роботи з пошуку тигра і смугастої гієни з полудня вели мисливці і представники спецслужб.

Водночас в Національному агентстві продовольства Грузії заявили, що здійснюють нагляд за знищенням останків тварин, загиблих у результаті удару стихії. При цьому поховання останків тварин, знайдених на території, прилеглій до зоопарку і собачого притулку, відбувається на тбіліському полігоні твердих відходів, при повному дотриманні ветеринарно-санітарних норм. Останки знищуються у спеціальному інсинераторі, встановленому для спалювання біологічних відходів.

Під наглядом фахівців Нацагентства продовольства поховані і знищені останки 78 тварин. Крім того, з Вакійського підприємства м'ясних продуктів вивезли і знищили на тбіліському полігоні твердих відходів до 41 тонни готової продукції та сировини, які були визнані небезпечними.

У різних районах Тбілісі, зокрема, в точках, які постраждали від удару стихії, взяли проби води. Результати лабораторних досліджень стануть відомі поетапно.

Як повідомлялося напередодні, в центрі Тбілісі проводиться операція зі знешкодження ще одного тигра.

Відзначається, що керівництво тбіліського зоопарку можуть притягнути до відповідальності через напад тигра.

Нагадаємо, в результаті повені у столиці Грузії Тбілісі загинули 19 людей, ще шість вважаються зниклими безвісти.