ua en ru

Керівництво зоопарку Тбілісі можуть притягнути до відповідальності за нападу тигра

Керівництво зоопарку Тбілісі можуть притягнути до відповідальності за нападу тигра Фото: білий тигр

Адміністрація зоопарку заявляла, що на вулицях міста більше не залишилося хижаків

Керівництво зоопарку Тбілісі можуть притягнути до відповідальності через те, що воно повідомило, що на вулицях столиці Грузії більше немає небезпечних тварин, що втекли з вольєрів під час повені, передає "Грузія online".

"Ми обов'язково повернемося до того факту, чому адміністрація зоопарку надала відомствам, в тому числі нам і МВС Грузії, неправильну інформацію. Ми грунтувалися на інформації, наданої зоопарком, який вчора заявляв про те, що всі тварини знайдені, а сьогодні хижак опинився за межами зоопарку", - заявив глава Ради держбезпеки та управління кризами Міндія Джанелідзе, підкресливши, що не виключає "притягнення до відповідальності певних осіб".

Тбіліський зоопарк поки не коментував звинувачення в дезінформації в свою адресу.

Нагадаємо, в середу білий тигр, який весь цей час ховався в покинутих приміщеннях, загриз чоловіка в районі тбіліського басейну "Лагуна Вірі". Пізніше хижак був ліквідований спецназом.

Після повені у ніч на 14 червня зоопарк в Тбілісі опинився в дуже важкому становищі. Вода повністю знищила нижню частину зоопарку. Частина тварин потонула, деякі вибралися в місто, і по всьому Тбілісі в неділю відловлювали або відстрілювали хижаків. У підсумку після повені 600 мешканців зоопарку вижило менше половини.

У свою чергу адміністрація зоопарку просила перевірити дії грузинського спецназу, який, на її думку, застрелив деяких тварин без особливої потреби.