ua en ru

Тайвань посилює бойову готовність, а Китай починає військові навчання: що відомо

Тайвань посилює бойову готовність, а Китай починає військові навчання: що відомо Фото: Тайвань посилює бойову готовність, а Китай починає військові навчання на тлі можливого візиту Пелосі на острів (chinamill.com)

Мініоборони Тайваню сьогодні посилило рівень бойової готовності на тлі можливого візиту спікера Палати представників США Ненсі Пелосі. Тим часом Китай починає військові навчання в Південно-Китайському морі.

Все що відомо про дії Тайваню та Китаю на тлі можливого візиту Пелосі - зібрало РБК-Україна.

Оновлено. Аеропорти міст Сямень, Фучжоу та Цюаньчжоу у східній китайській провінції Фуцзянь, яка розділена протокою з островом Тайвань, частково скасували свої рейси, про це повідомляє Xiamen Airlines з посиланням на регіональний диспетчер дорожнього руху.

Бойова готовність Тайваню

Як інформує видання Reuters, посилаючись на офіційне центральне інформаційне агентство острова, Тайвань оголосив посилення бойової готовності сьогодні, зранку 2 серпня з терміном до 4-го числа поточного місяця.

Варто зазначити, що в армії Тайваню існує два рівні бойової готовності

  • перший - це період звичайної бойової готовності (мирний час)
  • другий - це період оборонних боїв (воєнний час).

Крім того, за даними місцевих ЗМІ, ВПС Тайваню вже перекинули додатково вісім винищувачів "Міраж-2000" французького виробництва на авіабазу в південно-східному секторі Тайдун.

Військові навчання Китаю

Тим часом Китай напередодні можливого візиту Пелосі до Тайваню розпочинає нові військові навчання в Південно-Китайському морі.

Так, сьогодні Морське командування КНР повідомило, що проведе навчання від сьогодні з 00:00 та до 6 серпня 00:00 за місцевим часом. Тож на цей термін захід сторонніх кораблів за вказаними координатами буде заборонений.

У соцмережах вже активно публікують відео з рухом військової техніки у бік провінції Футзянь - вона знаходиться за 150 км від Тайваню.