ua en ru

У Сумській області голова медкомісії вимагав від військового 140 тис. гривень

У Сумській області голова медкомісії вимагав від військового 140 тис. гривень Фото: вилучені кошти (ssu.gov.ua)

Чоловік вимагав від учасника АТО хабар за отримання групи інвалідності, на яку військовий мав законне право

У Сумській області співробітники Служби безпеки України затримали голову однієї із міських лікарсько-кваліфікаційних комісій, який вимагав від військового 140 тис. гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У СБУ зазначають, що чоловік вимагав від учасника АТО хабар за отримання групи інвалідності, на яку військовий мав законне право.

"Правоохоронці затримали лікаря у робочому кабінеті під час отримання чергової частини хабара у розмірі 56 тис. гривень. У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, чиновника Дніпропетровської облради затримали на хабарі у 2 тис. доларів.

Також раніше РБК-Україна повідомляло, що в Одесі співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі посадовця Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Крім того, повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили на систематичних хабарах керівника одного з управлінь Одеської митниці Державної фіскальної служби (ДФС).