ua en ru

Суди досі не розглянули третину справ, переданих НАБУ і САП

Суди досі не розглянули третину справ, переданих НАБУ і САП Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

Досі не розглянуті 23 із 75-ти справ, переданих НАБУ і САП до суду

Суди досі не розглянули третину справ, переданих Національним антикорупційним бюро України та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Із 75-ти справ, які Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду, у 23-х судовий розгляд досі не розпочато. Судові вироки наразі ухвалені лише у 18-ти справах. Більшість із них - угоди про визнання винуватості з другорядними учасниками корупційних схем, укладені слідством в обмін на свідчення та/або компенсацію шкоди, завданої державі. Наприклад, протягом червня було ухвалено лише один судовий вирок, і той у результаті угоди підозрюваного зі слідством", - зазначається у повідомленні.

altФото: інфографіка

Підкреслюється, що серед причин затягування розгляду та такої незначної кількості вироків, окрім проблем з визначенням підсудності, - брак суддів та їхня завантаженість, відвід суддів, неявка учасників процесу, повернення обвинувального акту прокурорам САП тощо.

Відомство наголошує, що дані наведено станом на 30 червня 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що із 68 кримінальних проваджень, в яких детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування, а прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили обвинувальний акт у судові інстанції, 24 поки залишаються без судового розгляду.