ua en ru

Суди досі не розпочали розгляд майже 50 корупційних справ, - НАБУ

Суди досі не розпочали розгляд майже 50 корупційних справ, - НАБУ Ілюстративне фото (twitter.com/nab_ukr)

За час роботи НАБУ і САП тільки по двох справах винесли вироки з позбавленням волі

Українські суди ігнорують розгляд 49 корупційних справ, за якими завершено розслідування та передано обвинувальні акти. Про це йдеться в повідомленні на сайті Національного антикорупційного бюро України.

Повідомляється, що серед 155 кримінальних проваджень, які передані до судів, 49 ще не пройшли підготовчі засідання, а деякі знаходяться у канцеляріях судів понад 1,5 року. Зокрема, в об'єднаному провадженні за фактом нанесення збитку Державній продовольчо-зерновій корпорації України з грудня 2016 не може відбутися засідання через неявку учасників процесу або відводу колегії суддів.

Крім того, з листопада 2016 року не може розпочатися розгляд справи за обвинуваченням працівників прокуратури Тернопільської області (так звана "справа тернопільських прокурорів").

У НАБУ додали, що з понад півтори сотні справ, лише в 33 є судові рішення, причому тільки в двох справах був винесений вирок, пов'язаний з позбавленням волі: трьох осіб засуджено до реального покарання.

Суди досі не розпочали розгляд майже 50 корупційних справ, - НАБУСуди досі не розпочали розгляд майже 50 корупційних справ, - НАБУ

Фото: інфографіка НАБУ

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що НАБУ розслідує закупівлю Укрексімбанком локомотивів для УЗ за завищеними цінами.

До цього стало відомо, що НАБУ призначило службове розслідування через конфлікт між працівниками бюро і САП.