ua en ru

НАБУ призначило службове розслідування щодо конфлікту між працівниками бюро та САП

НАБУ призначило службове розслідування щодо конфлікту між працівниками бюро та САП Фото: Артем Сытник (РБК-Україна)

Конфлікт між працівникам НАБУ та САП стався 19 вересня

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) призначило службове розслідування щодо конфлікту між працівниками бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Про це сьогодні журналістам повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наскільки я знаю, і пан Холодницький, і я - ми скерували відповідні заяви про порушення кримінального провадження до органів Національної поліції і, мабуть, там уже відкрите провадження і буде проведене розслідування. Сподіваюсь, що розслідування буде об’єктивним", - сказав він.

Ситник додав, що НАБУ у свою чергу проводить власне службове розслідування щодо своїх працівників, які брали участь у конфлікті.

"З іншого боку, НАБУ призначило службове розслідування по цьому інциденту і матеріали цього службового розслідування, якщо буде цікаво органам слідства, ми передаватимемо, щоб вони були враховані в ході розслідування", - зазначив голова НАБУ.

Ситник додав, що НАБУ вважає винними у ДТП, яка сталася за участі працівників двох антикорупційних органів саме представників САП та УДО.

"Причиною зіткнення, на думку НАБУ, стали неправомірні дії в першу чергу працівників антикорупційної прокуратури і співробітників державної охорони, які незаконно заблокували пересування працівників НАБУ, які виконували свої службові обов`язки", - сказав Ситник.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що конфлікт між працівниками НАБУ та САП стався 19 вересня.

Як заявляв керівник САП Назар Холодницький, 19 вересня, окрім факту прослушки, біля САП сталася ДТП, у якій, як зазначив Холодницький, винним є спецназ НАБУ.

Крім того, Холодницький звернувся до поліції та Служби безпеки України (СБУ) з проханням провести розслідування за фактом прослушки САП представниками НАБУ.