ua en ru

Суд повернув Миколаєву земельну ділянку вартістю 1 млн гривень

Суд повернув Миколаєву земельну ділянку вартістю 1 млн гривень Фото: молоток судді (twitter.com/nab_ukr)

Площа поверненої земельної ділянки складає 1 га

Вищий господарський суд України повернув у власність територіальної громади Миколаєва земельну ділянку площею 1 га та вартістю майже 1 млн гривень, повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області. Ділянка розташована в Інгульському районі міста.

"За результатами вивчення прокуратурою законності прийнятих Миколаївською міською радою рішень щодо розпорядження землями міста установлено, що у 2015 році одному з підприємств передано вказану ділянку для будівництва гаража - стоянки для вантажних автомобілів підприємства", - розповіли в прокуратурі.

Правоохоронці зазначили, що рішення про надання земельної ділянки прийняте з порушенням вимог Земельного кодексу України щодо проведення передбаченої вимогами законодавства процедури земельних торгів. Крім того, у порушення норм містобудівного законодавства в оренду передано спірну земельну ділянку, розташовану у межах озелененої зони спеціального призначення.

"За результатами розгляду позову прокурора судами першої та апеляційної інстанцій ухвалено рішення про відмову у позові. Проте Вищий господарський суд України, розглянувши касаційну скаргу прокуратури, скасував такі незаконні судові рішення та ухвалив нове - про задоволення позову прокурора у повному обсязі", - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, у серпні Вищий спеціалізований суд України повернув державі землю у Хмельницькій області вартістю 13,7 млн гривень.