ua en ru

Суд повернув державі землю у Хмельницькій області вартістю 13,7 млн гривень

Суд повернув державі землю у Хмельницькій області вартістю 13,7 млн гривень Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Суд повернув державі 392 га землі

Вищий спеціалізований суд України повернув державі землю у Хмельницькій області вартістю 13,7 млн гривень. Про це йдеться у повідмоленні прес-служби місцевої прокуратури.

"Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ залишено в силі рішення судів першої і апеляційної інстанції, якими підтримано позовні вимоги Старокостянтинівської місцевої прокуратури щодо визнання незаконними та скасування розпоряджень райдержадміністрації, визнання недійсними договорів оренди та суборенди, а також повернення державі земель сільськогосподарського призначення площею понад 392 га", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2012 році за розпорядженням Старокостянтинівської райдержадміністрації із громадянином, чиє ім'я не називається, було укладено 5 договорів оренди землі для ведення фермерського господарства площею понад 392 га.

Після оформлення оренди чоловік передав земельні ділянки у суборенду товариству, керівником якого він був, що, відповідно до повідомлення, підтверджує прагнення орендаря до "штучного використання цієї процедури, як пільгового порядку одержання земель держвласності".

"На сьогодні рішення суду виконано та земельні ділянки вартістю понад 13,7 млн гривень повернуто із незаконного користування державі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Івано-Франківській області суд повернув у державну власність земельну ділянку площею 105 га та вартістю понад 9,4 млн гривень.