ua en ru

Суд задовольнив відвід головуючої судді у справі Лусварги

Суд задовольнив відвід головуючої судді у справі Лусварги Фото: Рафаель Лусваргі (facebook.com-oleksandr.vorobyey)

На думку адвоката Лусварги, даний склад суду є упередженим

Суд у Павлограді задовольнив клопотання захисту Рафаеля Лусварги про відвід головуючого судді. Про це суддя оголосив у залі суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Колегія вважає за необхідне задовольнити клопотання захисника про відвід головуючої судді..зараз буде визначено головуючий суддя, не розходьтеся", - сказала вона.

Одночасно адвокат Рафаеля Лусварги Валентин Рибін в залі суду подякував за рішення.

Також адвокат заявив, що більше відводів у сторони захисту сьогодні не буде.

"У суді він знаходиться в якості обвинуваченого, але йти він нікуди не може, так як це небезпечно для життя. Ми навіть не заслухали обвинувальний акт, у нього немає зараз на руках ніякого кримінального провадження. Він звинувачується в скоєнні таких злочинів:

ч.1 ст 258, ч. 1 ст 260, а саме участь у терористичній організації і участь в незаконних збройних формуваннях. З 17 серпня 2017 вирок Печерського суду було скасовано. Станом на сьогодні, все, що було написано у вироку, не відповідає дійсності. Про те, де він перебував раніше краще запитати у Жені Карася. Він проживав в монастирі з січня 2018 року. Посольство Бразилії не змогло видати йому документи на повернення в країну, так як МЗС не рекомендував посольству це робити. Тому мій підзахисний не зміг потрапити в країну свого громадянства ", - повідомив адвокат.

Валентин Рибін впевнений, що Лусваргі візьмуть під варту.

"Зараз мова не йде про обмін взагалі. Представники ДНР знали, що Лусваргі звільнений. Ні, я досить назаявлял відводів сьогодні. Рафаелю, на жаль, не безпечно знаходиться на волі. У найближчому майбутньому ми зробимо все, щоб забезпечити йому безпеку в СІЗО, на жаль ", - додав адвокат.

Раніше, під час засідання, адвокат заявив відвід всьому складу суду у Павлограді.

"Є підстави не довіряти всьому складу суду, тому заявляємо відвід всьому складу суду. У зв'язку з полоном мого підзахисного радикальними особами, мені прийшло нове повідомлення, що засідання було перенесено на 7 травня. У мене є підстави вважати, що даний склад суду є упередженим. Прошу задовольнити мій відвід і зняти з себе будь-яку відповідальність за винесення завідомо неправомірного рішення",- сказав адвокат.

Після цього суд пішов у дорадчу кімнату для рішення з приводу відводу, в якій знаходився близько 2 годин.

Відео: Радіо Свобода онлайн

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, представники Служби безпеки України (СБУ) не затримували громадянина Бразилії Рафаеля Лусварги.

Праворадикали з організації С14, 4 травня затримали колишнього бойовика "ЛДНР" з Бразилії Рафаеля Лусварги.