ua en ru

Суд не задовольнив позов до президента щодо відсутності повноважень по зверненню про Томос

Суд не задовольнив позов до президента щодо відсутності повноважень по зверненню про Томос Ілюстративне фото (РБК-Україна)

ОАСК завершив розгляд справи про компетенцію глави держави втручатися у діяльність церкви

Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи за позовом до президента України щодо встановлення відсутності повноважень глави держави втручатися у діяльність церкви та релігійних організацій, зокрема, шляхом підписання та направлення звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт суду.

Так, розглянувши матеріали справи, суд відмовив у задоволенні позову.

Зазначимо, рішення набирає законної сили в строки і у порядку, передбаченому ст.255 Кодексу адміністративного судочинства України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що коментуючи позов проти президента щодо звернення до Вселенського патріархату для отримання автокефалії УПЦ, у прес-службі заявили що це питання відповідає національним інтересам.

Зазначалося, що питання надання Томосу для Української православної церкви (УПЦ) є питанням національної безпеки.

РБК-Україна писало, що "Неурядова організація верховенство права" проти президента України Петра Порошенка подала позов в суд за те, що він звернувся до Вселенського Патріарха Варфоломія для надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.