ua en ru

У Порошенка прокоментували позов за звернення до Вселенського патріархату щодо надання Томосу

У Порошенка прокоментували позов за звернення до Вселенського патріархату щодо надання Томосу Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент вважає незалежність Української церкви питанням національної безпеки

Питання надання Томосу для Української православної церкви (УПЦ) є питанням національної безпеки. Про це повідомили у прес-службі С президента України Петра Порошенка, передає РБК-Україна.

Коментуючи позов проти президента щодо звернення до Вселенського патріархату для отримання автокефалії УПЦ, у прес-службі заявили що це питання відповідає національним інтересам.

"Боротьба за Томос про автокефалію відповідає національним інтересам і є питанням національноі безпеки. У такій ситуації це не право, а обов'язок президента діяти. А от бездіяльність була би справжнім злочином, за який варто і треба було би судити", - додали в прес-службі.

У Порошенка прокоментували позов за звернення до Вселенського патріархату щодо надання Томосу

Нагадаємо, "Неурядова організація верховенство права" проти президента України Петра Порошенка подала позов в суд за те, що він звернувся до Вселенського Патріарха Варфоломія для надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Додамо, що Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що рішення про Томос може бути прийняте вже на наступному тижні.