ua en ru

Суд видалив прокурорів у справі Майдану, а в Іспанії стався потужний вибух: новини за 14 січня

Суд видалив прокурорів у справі Майдану, а в Іспанії стався потужний вибух: новини за 14 січня Колаж РБК-Україна

Новим прокурорам у справі Майдану заявили відвід, в Італії судитимуть сина екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова, в Іспанії стався вибух на нафтохімічному заводі. Детальніше про те, що сталося в понеділок, 14 січня, - в матеріалі РБК-Україна

Суд видалив призначених Рябошапкою прокурорів справи Майдану

Святошинський районний суд Києва задовольнив відведення групі прокурорів у справі про розстріл 48 активістів Майдану. Про це сказав головуючий суддя Сергій Дячук.

Він задовольнив відвід, заявлений стороною потерпілих. Потерпілі вважають, що 28 грудня генпрокурор Руслан Рябошапка спеціально замінив групу прокурорів у процесі на більш лояльних і готових підтримати обмін 5 беркутівців.

В Італії будуть судити сина Азарова за відмивання хабара від Клюєва

Суд Мілана буде розглядати справу Олексія Азарова, сина екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова, який підозрюється у відмиванні хабара за призначення Андрія Клюєва віце-прем'єром.

Повідомляється, що прокуратура Мілана направила до суду справу Олексія Азарова. Обвинувачення наполягає, що він вимагав хабар у розмірі майже 18 млн доларів. Ці гроші згодом були відмиті через фіктивну італійську компанію, яка купила дві розкішні вілли на Сардинії та в районі Гольфо-ді-Маринелла в 2012 і 2013 роках.

У Зеленського не виключають версію навмисної атаки на літак МАУ

Помічник президента України Андрій Єрмак не виключає, що Іран міг збити український літак авіакомпанії МАУ навмисно. Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів помічник президента України Андрій Єрмак.

За його словами, перед відправленням українських експертів до Ірану розглядалося кілька причин катастрофи, проте версія ракетного удару була однією з основних.

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Аміни Окуєвої

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному в вбивство ветерана АТО Аміни Окуєвої Ігорю Редькіну. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Суддя задовольнила клопотання прокуратури про утримання під вартою без альтернативи внесення застави підозрюваного Редькіна на 60 діб до 11 березня 2020 року.

Мати Аміни Окуєвої зробила заяву з приводу арешту підозрюваних.

В Іспанії стався потужний вибух на нафтохімічному заводі

В іспанській провінції Таррагона (автономна область Каталонія) стався вибух на нафтохімічному заводі.

В результаті вибуху загинув один чоловік, як мінімум вісім осіб отримали поранення. Місцева влада заперечує викид у повітря токсичних речовин. При цьому причини вибуху і можливі наслідки для заводу досі невідомі.

У Раді влаштували "парад брендів" (фото)

У Верховній Раді помітили народних депутатів з модними дорогими аксесуарами, які політики "вигуляли" на засіданні 14 січня. В об'єктив фотографів потрапили розкішні чоловічі годинники і жіночі сумочки відомих брендів, ціна яких варіюється від десятків прожиткових мінімумів до квартири в Києві (фото).