ua en ru

Суд над Савченко пройде з посиленими заходами безпеки

Суд над Савченко пройде з посиленими заходами безпеки Фото: Надія Савченко на суді

Будівлю Донецького суду охороняють автоматники і ОМОН, а адвокат Савченко взяв з собою бронежилет

Суд над Надією Савченко пройде з посиленими заходами безпеки, зокрема біля будівлі суду в Донецьку (Ростовська область Російської Федерації) знаходиться ОМОН і снайпери, передає Deutsche Welle.

"Суд над Савченко почнеться з посиленими заходами безпеки - кінологи, автоматники, снайпери, ОМОН у будівлі (ІФ)", - пише видання.

Як передає Радіо Свобода, у будівлі Донецького суду, яке охороняє посилений загін поліції, вже зібралися журналісти.

Саму Савченко доставили в суд з Новочеркаського СІЗО близько години тому. Цей ізолятор знаходиться в 150 км від Донецька Ростовської області.

Варто відзначити, що минулого тижня адвокат Савченко Марк Фрейгин заявляв, що не має інформації про те, де знаходиться українська льотчик і народний депутат Надія Савченко. А 25 липня її сестра Віра у своєму Facebook написала, що Надія знаходиться в СІЗО №3 міста Новочеркаськ Ростовської області. Пізніше цю інформацію підтвердили російські ЗМІ. "Савченко тільки що етапом доставлена в Ростов і перевезена в один із СІЗО Ростовської області", - повідомили РІА Новини з посиланням на керівника прес-служби ГУ ФСВП РФ по області Бориса Манухяна. При цьому інші російські ЗМІ уточнюють з посиланням на уповноваженого з прав людини в РФ Еллу Памфилову, що мова йде про ізоляторі №3 міста Новочеркаськ в Ростовській області.

Зазначимо, адвокат Савченко Марк Фейгін написав у своєму Twitter, що бере на суд бронежилет.

"Поїхав на суд в Донецьку. Бронежилет беру. Дожили..." - написав він.

Нагадаємо, сьогодні, 30 липня, в 11:00 в Донецькому міському суді розпочнеться попереднє слухання у справі української льотчиці Надії Савченко. Судове засідання відбудеться в закритому режимі. На думку адвокатів, завтра, 31 липня, у суді можуть заслуховувати свідків у справі.

6 липня Слідчий комітет Росії завершив розслідування кримінальної справи стосовно Надії Савченко. До раніше пред'явленим звинуваченням у пособництві у вбивстві двох громадян РФ, незаконному перетині кордону і інших додано було звинувачення у вбивстві росіян. Льотчиці загрожує до 25 років позбавлення волі.