ua en ru

Суд продовжив розгляд справи екс-глави КМДА Попова

Суд продовжив розгляд справи екс-глави КМДА Попова Екс-голова КМДА Олександр Попов

Шевченківський районний суд Києва продовжив розгляд кримінального провадження стосовно колишнього голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександра Попова, який підозрюється в причетності до розгону мітингу на Майдані 30 листопада 2013 р. Засідання відкрила головуюча суддя Оксана Хардина, передає кореспондент РБК-Україна.

"Судове засідання оголошується продовженим", - заявила Хардина.

На засідання з'явилися обвинувачений Попов, його адвокат Микола Карнаух, прокурори, а також ряд потерпілих та їх представників.

Засідання має розпочатися о 9:00, але з-за того, що суддя-член суддівської колегії в нарадчій кімнаті по іншій справі, засідання почалося о 10:30.

У ході засідання захист Попова заявила клопотання про перенесення розгляду судового засідання, оскільки на засідання з'явилися не всі потерпілі.

"Ми вважаємо, що не можна розглядати справу без постраждалих... Цим ми порушимо їх права", - заявив адвокат Попова Карнаух.

Однак суд зазначив, що потерпілі були сповіщені належним чином про судовому засіданні. Також суд визнав, що необхідно дотримуватися помірних строків розгляду справи, тому засідання переносити не варто.

В ході судового засідання представники потерпілих продовжили оголошення позовних заяв на відшкодування Поповим матеріальної та моральної шкоди потерпілим.

Суд продовжив розгляд справи екс-глави КМДА Попова

(Олександр Попов з адвокатом в Шевченківському райсуді Києва, фото РБК-Україна)

Нагадаємо, потерпілі по справі Попова вимагають відшкодування збитку на суму близько 50 млн грн.