ua en ru

Суд продовжив арешт перекладачу Гройсмана

Суд продовжив арешт перекладачу Гройсмана Фото: Станіслав Єжов (УНІАН)

Запобіжний захід діятиме до 1 листопада 2018 року

Сьогодні, 3 вересня, Голосіївський районний суд Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення щодо продовження запобіжного заходу колишньому перекладачу прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіславу Єжову, якого підозрюють у державній зраді, передає кореспондент РБК-Україна.

Таким чином, запобіжний захід діятиме до 1 листопада 2018 року.

"Суд ухвалив запобіжний захід Єжову Станіславу продовжити", - сказала суддя.

Нагадаємо, 20 грудня 2017 року співробітники СБУ затримали агента російських спецслужб в Секретаріаті Кабінету міністрів України. Ним виявився Станіслав Єжов. 22 грудня 2017 року суд обрав Єжову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 17 лютого.

Як писало РБК-Україна в кінці серпня, Єжов заявив, що докази прокуратури не доводять його провину. При цьому сторона держобвинувачення, відповідаючи на питання про те, чи буде допитаний сам Гройсман, зазначила, що це "секрет".

Додамо також, що адвокат обвинуваченого в державній зраді перекладача Гройсмана Станіслава Єжова Валентин Рибін заявив, що його обвинувачений розголошував інформацію, яка не є держтаємницею.

"Прокурор надає докази хаотично... В обвинувальному акті написано багато такого, що не підтверджується. Ми будемо допитувати в суді людину, яка підтвердить, що Єжов призначався на посаду з порушеннями. Інформація, яка передавалася моїм підзахисним, не мала гриф "секретно", - заявив захисник.