ua en ru

Суд надав НАБУ доступ до телефону Онищенка

Суд надав НАБУ доступ до телефону Онищенка Фото: Олександр Онищенко (РБК-Україна)

НАБУ отримало доступ до розмов Онищенка за 2015-2016 роки

Солом'янський райсуд Києва надав Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) доступ до номеру телефону нардепа Олександра Онищенка. Про це повідомляє "Судовий репортер".

Повідомляється, що суд постановою від 23 серпня надав детективам доступ до телефону Онищенка, а саме до інформації за період з 01.01.2015 по 31.12.2016, в тому числі до даних про місцезнаходження абонентів, з якими контактував нардеп.

За даними слідства, він в 2015-2016 роках використовував цей номер, що підтверджується як протоколом його допиту, так і документами та речовими доказами, які були знайдені за місцем проживання Онищенка.

Також повідомляється, що журналіст Дмитро Гнап надав слідству запис розмови з Онищенком в 2016 році і фото особистого листування нардепа, в якому обговорювалися обставини отримання окремими депутатами та іншими вищими посадовими особами хабарів.

Нагадаємо, в липні НАБУ закінчило розслідування так званої "газової справи" Онищенка. За версією слідства, він керував злочинною організацією, яка заволоділа понад 1,6 млрд гривень від реалізації природного газу у межах договорів про спільну діяльність з "Укргазвидобуванням".

Загалом слідство встановило причетність до "газової схеми" 29 осіб. Серед них співробітники "Укргазвидобування", юрист, фінансисти, керівники компаній.