ua en ru

Суд зобов'язав ГПУ порушити справу проти екс-спікера ВРУ Рибака

Суд зобов'язав ГПУ порушити справу проти екс-спікера ВРУ Рибака Фото: суд зобов'язав ГПУ порушити справу проти екс-спікера ВРУ Володимира Рибака

Сам Рибак про відповідну ухвалу суду не знав

Печерський районний суд Києва в понеділок, 14 березня 2016 року, зобов'язав Генеральну прокуратуру відкрити карне провадження проти колишнього спікера Верховної Ради України (ВРУ) Володимира Рибака. Про це йдеться в рішенні суду, повідомляє ТСН.

Як повідомляється, позов був поданий адвокатом Галиною Іваненко про бездіяльність ГПУ в розслідуванні справи про прийняття законів від 16 січня 2014 року.

"Позов про правопорушення Рибака за статтями 364 та 366 ККУ (зловживання владою, службове підроблення) був поданий 8 грудня минулого року. У судовому рішенні сказано, що слідчий Генпрокуратури не виніс ніякого процесуального рішення за заявою адвоката Іваненко і навіть не вніс його до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР)", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що сам Рибак про відповідну ухвалу суду не знав.

"Вперше чую! Я останні пояснення в якості свідка давав слідчим два роки тому. Якщо потрібно, можу ще", - прокоментував рішення суду сам Рибак.

Як повідомляється, Рибак заявив, що не спілкується ні з ким з колишніх соратників, які проходять у справі про прийняття "диктаторських законів" "щоб уникнути пересудів".

"І з Януковичем, і з Азаровим теж не спілкуюся. У них до мене немає питань, а у мене до них", - сказав Рибак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України направила лист захисту екс-президента Віктора Януковича з пропозицією провести допит у режимі відеоконференції.