ua en ru

ГПУ запропонувала Януковичу допит у режимі відеоконференції

ГПУ запропонувала Януковичу допит у режимі відеоконференції Фото: Віктору Януковичу пропонують влаштувати допит в будь-якому посольстві України за кордоном

ГПУ також просить Росію затримати Януковича для подальшої видачі Україні

Генеральна прокуратура України направила лист захисту екс-президента Віктора Януковича із пропозицією провести допит у режимі відеоконференції, передає "Радіо Свобода".

"Генеральною прокуратурою України стороні захисту Януковича направлено лист з пропозицією з'явитися в будь-яке посольство України за кордоном за місцем його перебування для допиту в режимі відеоконференції", - йдеться у відповіді на запит в ГПУ.

Також у ГПУ зазначили, що від адвокатів знають про перебування Януковича в Ростові-на-Дону і направили офіційне звернення до влади РФ з проханням підтвердити цю інформацію і затримати Януковича для подальшої видачі Україні.

"У задоволенні одного клопотання відмовлено у зв'язку з нібито політичними мотивами звернення. Інші клопотання в даний час не розглянуто, що позбавляє орган досудового розслідування можливості провести з ним слідчі та інші процесуальні дії", - зазначили в ГПУ.

Нагадаємо, 6 березня рішення ЄС про подовження санкцій проти Януковича набуло чинності.