ua en ru

Суд над Януковичем: екс-глава управління СБУ у Києві Щеголєв відмовився свідчити

Суд над Януковичем: екс-глава управління СБУ у Києві Щеголєв відмовився свідчити Фото: Олександр Щеголєв (УНІАН)

Суд над Януковичем продовжиться 14 березня

Свідок сторони захисту у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича екс-глава управління СБУ у Києві Олександр Щеголєв відмовився свідчити. Про це у ході засідання суду над Януковичем заявив суддя Владислав Дев'ятко, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Щеголєв, який заявлений свідком сторони захисту Януковича, сьогодні, 6 березня 2018 року, не прибув на засідання до Оболонського районного суду Києва.

"До суду надійшла заява свідка Щеголєва про відмову у надані свідчень у якості свідка", - повідомив суддя.

Так, із СІЗО прийшла заява від Щеголєва, який відмовляється давати свідчення в цій справі, посилаючись на статтю 63 Конституції України. Разом з тим, адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що на Щеголєва тиснуть.

Так, сьогодні у суді допитали свідка сторони захисту Андрія Черткова, старшого диспетчера "Украероруху" в Дніпрі. В ході надання свідчень він повідомив, що 22 лютого 2014 року заступив на чергування і за вказівкою Олександра Турчинова отримував команду про повернення двох вертольотів до Харкова.

Також сьогодні у суді був допитаний колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара.

Заслухавши двох свідків Оболонський районний суд Києва переніс засідання у справі щодо держзради Януковича на 14 березня.

"Суд, порадившись на місці, ухвалив допитати свідка Медієву Оксану шляхом відеоконференції із Криму 21 березня. 14 та 15 числа ми досліджуємо матеріали справи. Суд отримав запевнення сторони захисту про забезпечення прибуття інших свідків. Таким чином, перерва до десятої години 14 березня" ,- сказав суддя.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва відмовив стороні захисту Януковича в задоволенні клопотання про повторний допит у якості свідка чинного глави держави Петра Порошенка.