ua en ru

Справа Януковича: суд відмовив адвокатам у повторному допиті Порошенко

Справа Януковича: суд відмовив адвокатам у повторному допиті Порошенко Фото: Судовий молоток (Pixabey)

У захисту Януковича була можливість задати всі свої запитання

Оболонський районний суд відмовив стороні захисту екс-президента України Віктора Януковича у справі в задоволенні клопотання про повторний допит свідка – чинного глави держави Петра Порошенка. Про це в залі суду повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами судді, у сторони захисту вже була можливість задати всі питання.

"У задоволенні клопотання відмовити. Суд в черговий раз звертає увагу сторони захисту, що була можливість задати всі питання. Вчора в судовому засіданні ви здали допит Порошенко стороні обвинувачення. Чому ви це зробили. Можливо, коли захист заявила протест на правовий питання прокурора, можливо, це була помилка захисту, але це не підстава вважати сторону захисту не професійною", - повідомив головуючий суддя.

Заявляючи клопотання про повторний допит, адвокат захисту Андріана Фозекош заявила, що захисту не було надано можливості повною мірою скористатися своїм правом на задавання питань.

"Як вже було заявлено стороною захисту, в судовому засіданні захисту не було надано можливості повною мірою скористатися своїм правом на задавання питань навіть у визначені часові рамки. У зв'язку з викладеним та враховуючи те, що питання, процес їх завдання, хронологія і теми, щодо яких задаються ці питання ґрунтуються на збудованій позиції захисту вважаємо зазначений допит не відбувся, оскільки не встановлено тих обставин, які захист могла встановити за допомогою показань даного свідка. Керуючись ст. 352, просимо суд допитати свідка Порошенко П. А. у даному кримінальному провадженні повторно", - пояснила клопотання адвокат Януковича.

У свою чергу сторона обвинувачення наголосила, що "кількість допитаних свідків достатня для доказу провини Януковича".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що допит Петра Порошенка суд у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича вимушено завершив через недоречні запитання сторони захисту.