ua en ru

Суд над Мартиненком: САП оскаржуватиме звільнення екс-нардепа на поруки

Суд над Мартиненком: САП оскаржуватиме звільнення екс-нардепа на поруки Фото: Микола Мартиненко (УНІАН)

Мартиненка взяли на поруки 3 міністра, заступник голови ЦВК та 17 народних депутатів

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має намір оскаржувати рішення Солом’янського районного суду Києва щодо обрання запобіжного заходу для колишнього депутата Верховної Ради Миколи Мартиненка у вигляді особистої поруки народних депутатів. Про це прокурори заявили після оголошення рішення, повідомляє "Радіо Свобода".

Так, прокурори заявили про тиск на суд. Зокрема, вони зазначили, що на засіданнях у п’ятницю й суботу були присутні депутати "Народного фронту", які, за словами прокурорів, поводилися неприйнятно й "вигукували погрози на адресу головуючого судді".

"Якби не було всього цього, ми погодилися б із рішенням суду. А так будемо свою позицію викладати в апеляційній скарзі", - зазначив прокурор Роман Симків.

Зазначимо, Мартиненка взяли на поруки 3 міністра, заступник голови Центральної виборчої комісії України та 17 народних депутатів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Національному антикорупційному бюро заявили, що народні депутати від партії "Народний фронт" чинять тиск і погрожують судді, що обирає запобіжний захід для затриманих напередодні Миколи Мартиненка та Сергія Переломи.