ua en ru

Суд над Мартиненком: у НАБУ заявили про погрози судді з боку депутатів НФ

Суд над Мартиненком: у НАБУ заявили про погрози судді з боку депутатів НФ Фото: Микола Мартиненко (УНІАН)

Народні депутати чинять тиск на суддю, який обирає запобіжний захід Мартиненку

В Національному антикорупційному бюро заявили, що народні депутати від партії "Народний фронт" чинять тиск і погрожують судді, що обирає запобіжний захід для затриманих напередодні Миколи Мартиненка та Сергія Переломи. Про це повідомила прес-служба НАБУ Facebook.

"Під час судового засідання, яке проходило 21 квітня в приміщенні Солом'янського суду, були присутні більше 10 нардепів і кілька діючих міністрів від партії "Народний фронт". Деякі з них вели себе досить зухвало, погрожували судді і прокурорів. Зокрема, депутати Логвинський і Пинзеник заявили слідчому судді бобрівники, що його чекає "доля суддів Кірєєва і Чауса", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією НАБУ, деякі інші заяви присутніх у залі суду політиків на адресу НАБУ і САП, в тому числі і про те, що знову антикорупційні органи відпрацьовують "замовлення Кремля", "розвалюють коаліцію" і переслідують "героя Майдану", взагалі виходили за рамки здорового глузду і етики державного діяча.

У НАБУ закликали керівництво партії "Народний фронт", яка входить до чинної правлячої коаліції і несе пряму відповідальність за долю країні, "урезонити своїх однопартійців".

НАРОДНІ ДЕПУТАТИ ВІД НФ ПОГРОЖУЮТЬ СУДУ Народні депутати від партії "Народний фронт", зловживаючи своїм статусом, здій...

Опубліковано НАБУ 22 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Солом'янський райсуд Києва суд відхилив клопотання захисту екс-нардепа Миколи Мартиненка про відвід судді Олександра Бобровников.