ua en ru

Суд над Мартиненко: почався розгляд апеляції по мірі запобіжного заходу екс-нардепові

Суд над Мартиненко: почався розгляд апеляції по мірі запобіжного заходу екс-нардепові Фото: Микола Мартиненко знову прибув до суду ("УНІАН")

САП оскаржить відмову від арешту Миколи Мартиненка

В Апеляційному суді Києва почалося засідання з розгляду скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на відмову від арешту колишнього народного депутата Миколи Мартиненка. Про це повідомляє Кореспондент РБК-Україна.

"Судове засідання оголошується відкритим", - сказав головуючий суддя Олег Присяжнюк.

Сам Микола Мартиненко присутній в суді.

altaltalt

Фото: суд над Мартыненко

Зазначимо, суд над Мартиненко, де йому обирався запобіжний захід, відбувся 21-22 квітня. За рішенням слідчого судді Солом'янського районного суду Києва Олександра Бобровника екс-нардеп був відпущений на поруки 15 народних депутатів і 4 міністрів.

Суд з обрання запобіжного заходу Миколі Мартиненку проходив протягом двох днів. У перерві між засіданнями Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і захист Мартиненко встигли обмінятися взаємними звинуваченнями у тиску на суд.

Нагадаємо, затримання Мартиненко сталося ввечері 20 квітня. Його провели детективи НАБУ біля приймальні одного з нардепів "Народного фронту".

Повідомлялося, що Микола Мартиненко затриманий за підозрою в причетності до великої розтраті. За версією слідства, "Східний ГЗК" уклав контракт з підконтрольною Мартиненку компанією-посередником на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам держпідприємства було завдано збитків у розмірі 17,28 млн доларів.