ua en ru

Суд Краснодара розгляне справу сина Джемілєва 16 квітня

Суд Краснодара розгляне справу сина Джемілєва 16 квітня Суд у Краснодарі продовжив розгляд справи Хайсера Джемілєва

Наступне засідання по справі Хайсера Джемілєва, сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, відбудеться 16 квітня. Про це повідомив в Twitter його адвокат Микола Полозов.

"Наступне засідання по справі Джемилєва відбудеться в четвер 16.04 в 11:00", - повідомив Полозов.


Нагадаємо, у травні 2013 р. Хайсер Джемілєв був затриманий в Бахчисараї за підозрою у вбивстві. Нібито Хайсер Джемілєв чистив в своєму будинку рушницю, і вона вистрілила. Куля влучила в чоловіка, який працював у саду. Загиблим виявився далекий родич заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза - Февзі Едемов, який працював охоронцем в будинку Джемилєвих. У нього залишилися дружина і дитина. Сам Хайсер Джемілєв дружив із загиблим.

Хайсеру Джемілєву висунули звинувачення за статтями КК РФ "Вбивство", "Незаконний обіг зброї" і "Розкрадання або вимагання зброї, боєприпасів, вибухових речовин".

Сьогодні, 14 квітня, в Краснодарському райсуді відбулося перше засідання у справі Хайсера Джемілєва з участю колегії присяжних. В ході засідання були допитані свідки - брат загиблого Февзі Едемова і мати Хайсера - Сафінар Джемілєва. Також був допитаний колишній співробітник МВС України, а нині МВС Росії, що завідував видачею дозволу на зброю.

Полозов повідомив, що Мустафа Джемілєв проходить свідком по даній справі, що підлягає виклику в суд, але з'явитися на нього не зможе, так як йому заборонений в'їзд в РФ.