ua en ru

Суд Києва переніс розгляд справи екс-беркутівців Зінченко і Аброськіна на 15 червня

Суд Києва переніс розгляд справи екс-беркутівців Зінченко і Аброськіна на 15 червня Фото: суд по справі Павла Аброськіна і Сергія Зінченка

Засідання перенесли для уточнення списку присяжних

Святошинський районний суд Києва переніс на 15 червня 2015 р. розгляд кримінального провадження стосовно колишніх працівників спецпідрозділу "Беркут" Павла Аброськіна і Сергія Зінченка, які підозрюються у розстрілі 39 активістів Евромайдана. Таке рішення оголосив головуючий суддя Сергій Дячук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд прийняв рішення про перенесення судового засідання до 14:00 15 червня",- заявив Дячук.

Таке рішення суд прийняв для того, щоб уточнити списки присяжних. Зокрема, сьогодні на засіданні з'ясувалося, що деякі з обраних присяжних також знаходяться в списках народних засідателів. А одночасно бути присяжним і народним засідателем заборонено законодавством.

Крім того, на засіданні з'ясувалося, що одна з кандидатур на колегію присяжних проживає в Шевченківському районі Києва, а, отже, не може бути у складі колегії присяжних у Святошинському суді.

Нагадаємо, сьогодні Святошинський районний суд Києва продовжив розгляд кримінального провадження стосовно колишніх працівників спецпідрозділу МВС "Беркуту" Павло Аброськіна і Сергія Зінченка, які підозрюються у розстрілі 39 активістів Евромайдана.

На засіданні суд повинен був вибрати трьох основних присяжних і двох запасних.