ua en ru

Суд Києва продовжив розгляд справи екс-беркутівців Аброськіна і Зінченко

Суд Києва продовжив розгляд справи екс-беркутівців Аброськіна і Зінченко Фото: екс-беркутівці Зінченко і Аброськін

Суд має визначитися з основними і запасними присяжними

Святошинський районний суд Києва продовжив розгляд кримінального провадження стосовно колишніх працівників спецпідрозділу МВС "Беркуту" Павло Аброськіна і Сергія Зінченка, які підозрюються у розстрілі 39 активістів Евромайдана. Засідання відкрив головуючий суддя Сергій Дячук, передає кореспондент РБК-Україна.

На засіданні присутні обвинувачені Зінченко і Аброськін зі своїм захистом, прокурори, а також ряд потерпілих та їх представників. На засідання з'явилися не всі потерпілі, однак суд, вислухавши думки сторін, ухвалив рішення продовжити судове засідання за їх відсутності. Таке рішення суд прийняв у зв'язку з тим, що всі сторони-учасники процесу було повідомлено про судове засідання належним чином.

На початку засідання суду оголосив список із 7 присяжних, які були обрані автоматичною системою. Зокрема система обрала Юрія Щербакова, Анатолія Годлевського, Анатолія Горобеца, Ярослава Сушкевича, Марію Кацун, Віктора Висоцького і Віктор Черненко.

Тепер суд повинен вибрати з цього списку трьох основних присяжних і двох запасних. В даний час сторони-учасники процесу приступили до обговорення кандидатур в колегію присяжних.

Зазначимо, працівники спецпідрозділу судової міліції "Грифон" не пустили в зал судових засідань вільних слухачів, у тому числі журналістів, мотивуючи відсутністю вільних місць у залі. У залі засідання присутні тільки оператор каналу "Перший національний". Журналісти мають можливість стежити за судовим процесом з іншого приміщення суду, де йде відео трансляція процесу.

Нагадаємо, екс-беркутівці Аброськін і Зінченко знаходяться під вартою до 26 червня.