ua en ru

Суд за позовом Мельничука проти Шокіна оголосив перерву до 4 вересня

Суд за позовом Мельничука проти Шокіна оголосив перерву до 4 вересня Фото: Віктор Шокін

Рішення було прийнято, щоб дати час Шокіну ознайомиться з новим клопотанням Мельничука

Печерський районний суд Києва до 4 вересня оголосив перерву у справі за позовом народного депутата України Сергія Мельничука проти генерального прокурора України Віктора Шокіна і прокурора відділу Генпрокуратури Андрія Зубкова про захист честі і гідності та ділової репутації. Відповідне рішення оголосила суддя Наталія Васильєва у зв'язку з необхідністю відповідачу ознайомитися із клопотанням позивача щодо розширенням вимог позовних заяв, передає кореспондент РБК-Україна.

"15:30, 4 вересня. Оголошується в судовому засіданні перерву для підготовки стосовно позовних заяв про збільшення вимог позивача в прокуратуру", - оголосила суддя Наталія Васильєва.

За словами представника Мельничука Андрія Доманського, у своєму клопотанні захист просить розширити позовні вимоги і вимагає від Шокіна вибачитися перед Мельничуком за надання недостовірної інформації журналістам на брифінгу про санкції, які передбачають статті КК, в яких підозрюється нардеп.

"Генеральний прокурор зазначив у своєму виступі на питання журналістів, що Мельничуку Сергію Петровичу загрожує довічне позбавлення волі тими статтями, в яких він підозрюється. В даному випадку відповідач Зубков підтвердив у судовому засіданні, що ніякі статті, які містилися в даному поданні, не містять санкції, довічне позбавлення волі. А тому наші позовні вимоги покликані для того, щоб цю інформацію спростувати, і вибачився Генеральний прокурор перед Мельничуком Сергієм Петровичем за ту інформацію, яка була поширена і була на перших шпальтах у всіх засобах масової інформації та в інтернеті", - повідомив Доманський.

Нагадаємо, суддя Печерського районного суду р. Києва Наталія Васильєва пригрозила представникам ЗМІ заборонити зйомку судового засідання.