ua en ru

Суддя у справі Мельничука проти Шокіна пригрозила заборонити зйомку судових засідань

Суддя у справі Мельничука проти Шокіна пригрозила заборонити зйомку судових засідань Фото: Генпрокурор Віктор Шокін

Васильєва: це передбачено законом

Суддя Печерського районного суду м. Києва Наталія Васильєва у справі за позовом народного депутата України Сергія Мельничука проти Генерального прокурора України Віктора Шокіна та прокурора відділу Генпрокуратури Андрія Зубкова про захист честі і гідності та ділової репутації пригрозила представникам ЗМІ заборонити зйомку судового засідання. Про таку можливість вона оголосила перед продовженням судового засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Останній раз, коли стало питання стосовно розгляду клопотання представника позивача щодо допиту представника відповідача в якості свідка суд задовольнив це клопотання. Але в разі, якщо цей відповідач або представник відповідача буде згоден. Це передбачено законом. Не сказала так Васильєва, а так написано в законі. Якщо позивач або відповідач дасть згоду на допит його в якості свідка, він може бути допитаний в якості свідка. Це є одним із доказів при розгляді будь якої справи. Будь ласка, я ще раз зауважую, бо в іншому випадку я маю заборонити вам зйомку. Якщо незрозуміло, є адвокат, є суддя, далі в мене можна питати: що це таке, чому має бути згода, зрозуміло?", - сказала вона.

Нагадаємо, Печерський суд Києва сьогодні, 18 серпня, продовжив розгляд позову Сергія Мельничука проти Генпрокурора Віктора Шокіна.