ua en ru

Суд Генуї заарештував Маркова, - нардеп

Суд Генуї заарештував Маркова, - нардеп Фото: Ігор Марков

Адвокат екс-нардепа має право оскаржити запобіжний захід протягом п'яти днів

Суд міста Генуя (Італія) обрав запобіжний захід щодо колишнього народного депутата України Ігоря Маркова у вигляді утримання під вартою. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп від Радикальної партії Андрій Лозовий, який присутній на засіданні суду.

"Суд Генуї прийняв запобіжний захід у відношенні Ігоря Маркова утримання під вартою", - написав Лозовий.

За його словами, адвокат має право оскаржити запобіжний захід протягом п'яти днів.

"Від того, оскаржує, залежить і дата наступного судового засідання, на якому, очевидно, й буде розглянуте питання про екстрадицію Маркова в Україну", - зазначив нардеп.

Суд Генуї прийняв міру запобіжного заходу щодо Ігоря Маркова - утримання під вартою._____Адвокат має право оскаржити ...

Posted by Андрій Лозовий on 14 августа 2015 г.

Суд Генуї заарештував Маркова, - нардеп

Фото: Ігор Марков в суді Генуї (ТСН)

Нагадаємо, 12 серпня Ігор Марков був затриманий в Італії у місті Сан-Ремо на вимогу українського бюро Інтерполу.

Зазначимо, в грудні 2014 р. МВС оголосило Маркова в розшук. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство із заподіянням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу. Маркову інкримінують організацію і вчинення побиття учасників пікету в Одесі 2007 року, коли біля Одеської облдержадміністрації проводилися акції проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ.

У серпні 2015 р. Марков брав участь у створенні в Москві так званого "альтернативного уряду України" - "Комітету порятунку України", який зібрав колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров.