ua en ru

Суд над екс-беркутівцями Зінченком і Аброськиным буде транслюватися на порталі судової влади

Суд над екс-беркутівцями Зінченком і Аброськиным буде транслюватися на порталі судової влади Фото: екс-беркутівці Зінченко і Аброськін

При наявності вільних місць в залі засідань всі бажаючі зможуть безпосередньо присутніми на судовому процесі

Державна судова адміністрація організувала пряму відеотрансляцію судового процесу над колишніми співробітниками підрозділу МВС "Беркут" Сергієм Зінченком і Павлом Аброськіним, які підозрюються у розстрілі 39 активістів Євромайдану. Про це сьогодні на брифінгу заявила виконуюча обов'язки начальника прес-служби судової влади Ольга Какауліна, передає кореспондент РБК-Україна.

"З боку державних структур для журналістів та представників громадськості буде організована відеотрансляція судових засідань на офіційному порталі судової влади України", - сказала Какауліна.

За її словами, разом з тим, у приміщенні суду для журналістів буде відведений окремий зал, в якому вони зможуть спостерігати за судовим процесом.

Какауліна заявила, що таким чином у залі суду під час розгляду резонансних справ будуть створені умови для нормального проведення судового процесу.

За її словами, 3 червня вже буде організована трансляція судового засідання у справі Сергія Зінченка і Павла Аброськіна.

Також Какауліна зазначила, що при наявності вільних місць в залі засідань всі бажаючі зможуть безпосередньо присутніми на судовому процесі.

Вона додала, що таку ініціативу планується впровадити у всіх резонансних судових процесах.

Нагадаємо, ГПУ створила реєстр злочинів під час Євромайдану.