ua en ru

Для будівництва фортифікацій до зони АТО поставлено майже 42 тис. кубометрів лісу, - Держлісагентство

Для будівництва фортифікацій до зони АТО поставлено майже 42 тис. кубометрів лісу, - Держлісагентство Фото: лісоматеріали для оборони України

Також поставлено весь обсяг пиломатеріалів на суму 25,6 млн грн

Державні лісові господарства України поставили до зони проведення антитерористичної операції 41,8 тис. кбм деревини (93% від замовлення) і весь обсяг пиломатеріалів на загальну суму 25,6 млн грн. Про це на брифінгу в Києві заявив голова Державного лісового агентства України (Держлісагентство) Олександр Ковальчук, повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства.

Крім поставок лісу, працівники лісгоспів безпосередньо беруть участь у будівництві захисних споруд. Зараз у зоні АТО перебувають 146 лісників.

Також повідомляється, що за дорученням уряду на баланс Міноборони України безкоштовно передано 17 тис. кбм деревини. "Зараз йде процедура документального оформлення передачі деревини", - уточнив Ковальчук.

За попередніми розрахунками Міноборони, загальна потреба в лісоматеріалах для обшивки траншей і окопів становить 85,8 тис. кубометрів.

За даними Держлісагентства, обласні держадміністрації замовили 17,3 тис. кубометрів лісопродукції, з них поставлено 14,6 тис. кбм або 84%. "Таким чином, у поточному році підприємства галузі поставили 72,7 тис. кбм деревини та 2,5 тис. кбм пиломатеріалів, що становить 92% і 100% відповідно від замовлених обсягів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за даними МінАП на початок червня, загальна потреба в лісоматеріалах у зоні АТО становить 150 тис. кубометрів.

Раніше Президент України Петро Порошенко поставив перед Держлісагентством завдання щодо забезпечення зони АТО лісоматеріалами для будівництва фортифікаційних споруд. На початку липня Порошенко схвалив заборону на експорт необроблених лісо- та пиломатеріалів.