ua en ru

Із боку редакції "Страна.ua" був шантаж і вимагання грошей, - нардеп

Із боку редакції "Страна.ua" був шантаж і вимагання грошей, - нардеп Фото: Дмитро Лінько (facebook.com/dmytro.linko)

Нардеп Лінько назвав свою версію скандалу з Страною.юа, через який затримали Гужву

Народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько стверджує, що редакція видання "Страна.ua" вимагала від нього гроші за нерозміщення компрометуючих матеріалів. Про це він повідомив у коментарі телеканалу NewsOne.

"Не можу розголошувати всі подробиці в рамках слідства, яке йде. Але можу сказати, що все навпаки: з боку редакції "Страна.ua" був шантаж і вимагання грошей. У нас для цього є всі докази, ми надамо їх слідству. Але всі подробиці вже будуть відомі пізніше, через день-два", - сказав нардеп.

За його словами, фіксацією спроби шантажу займалися посередники, однак він не уточнив їхні імена.

"Аудіо- і відеофіксація. Фіксував не я, це були посередники... Однак я не можу надати більше подробиць, поки йде слідство", - зазначив Лінько.

При цьому на спроби дізнатися, хто саме з членів редакції видання пропонував народному депутату гроші, він відповідати відмовився, заявивши про "таємницю слідства".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці прийшли з обшуками до редакції інтернет-видання "Страна.ua". Після цього генпрокурор Юрій Луценко заявив про затримання головного редактора цього видання Ігоря Гужви за вимагання й отримання 10 тисяч доларів за нерозміщення компроментуючих матеріалів на чинного політика.

Як з'ясувалося згодом, обшуки в редакції почалися у зв'язку з нібито компрометуючих матеріалом на нардепа від "Радикальної партії" Дмитра Лінька.