ua en ru

Столтенберг назвав "відведення" військ Росії несправжнім: атаки продовжаться

Столтенберг назвав "відведення" військ Росії несправжнім: атаки продовжаться Фото: генсек НАТО Єнс Столтенберг (Віталій Носач, РБК-Україна)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що відведення російських військ з-під Києва - це не правда, а скоріше "зміна позиції". Після якої можуть піти наступні атаки на Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Те, що ми бачимо, не є справжнім відведенням військ. Що ми фіксуємо, так це перегрупування Росією військ, частину з них вони переозброюють, переоснащують, щоб підкріпити, поповнити запаси. Не слід бути надто оптимістичними, тому що атаки продовжаться", - вважає Столтенберг.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Росія відводить окремі підрозділи з Київської та Чернігівської областей, при цьому заявляючи про те, що нібито "робить кроки до деескалації".

В Пентагоні допускають, що пересування військ РФ під Києвом є перебазуванням, а не реальним відведенням, з прицілом на підготовку великого наступу на інші райони.

РНБО України ж закликає громадян не вірити черговим фейкам Росії про завершальний етап "спецоперації" та "відведення" своїх військ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.