ua en ru

Стець подав у відставку

Стець подав у відставку Фото: Юрій Стець

Стець відразу після свого призначення міністром заявив про намір піти у відставку через рік

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець подав у відставку. Про це Стець заявив під час публічного звіту про виконання Програми діяльності Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Рік тому я обіцяв, я повинен виконати 4 функції на посаді міністра інформаційної політики України за рік діяльності Кабінету міністрів України піти зі своєї посади. Отже, сьогодні я оголошую свою заявление у відставку - ось воно. І саме сьогодні я його віддам в Верховну Раду України", - заявив Стець.

Нагадаємо, 2 грудня 2014 року Верховна Рада України призначила новий Кабінет міністрів, Юрій Стець очолив в уряді нове Міністерство інформації.

З самого початку Стець заявляв, що має намір піти у відставку через рік. Міністр сподівався, що його відомство буде ліквідовано до кінця 2015 року, після того, як він виконає всі свої функції.

"Виконавши всі поставлені перед собою завдання, я сподіваюся, що 29 грудня в мене з'явиться така можливість на свій День народження подарувати свою відставку і ліквідацію Міністерства інформаційної політики як інструментарію, який виконав свою функцію",- заявив Стець.

Раніше повідомлялося, що сьогодні Верховна Рада створила иновещательную телерадіокомпанію Ukraine Tomorrow.

"Метою проекту Закону є забезпечення доступу іноземній аудиторії, в тому числі української діаспори, Україна, перебувають за кордоном, об'єктивної, актуальної та повної інформації про події в Україні. Для досягнення мети проекту Закону планується шляхом створення юридичної особи у формі державного підприємства "иновещательная телерадіокомпанія України "Ukraine Tomorrow", - зазначено в пояснювальній записці.

Зазначимо, що Ukraine Tomorrow є частиною реформи іномовлення, яку Стець планував завершити до кінця року.